Tennis

Gasquet, Cilic en Monfils completeren spelersveld ABN Amro-toernooi

Toernooidirecteur Richard Krajicek heeft dinsdag Richard Gasquet, Marin Cilic en Gaël Monfils toegevoegd aan het deelnemersveld van het ABN Amro World Tennis Tournament in Rotterdam.

Eerder werd al bekend dat onder anderen Roger Federer, Gilles Simon en Nick Kyrgios in februari acte de présence geven in Ahoy.

"Met Cilic, Gasquet en Monfils erbij hebben we opnieuw een uitdagend veld", toont Krajicek zich gelukkig met de laatste toegevoegde namen. "Allen hebben een reeks aan goede resultaten in Rotterdam en zijn in staat om het onze hoogst geplaatste speler, Roger Federer, lastig te maken."

"Ook moet er rekening worden gehouden met Gilles Simon, David Goffin, Viktor Troicki en Andreas Seppi, die de afgelopen maanden hebben bewezen tot grote verrassingen in staat te zijn."

Krajicek kijkt daarnaast uit naar de talenten Borna Coric en Alexander Zverev, die naast de Nederlanders Robin Haase en Thiemo de Bakker een wildcard kreeg van de organisatie. "Het publiek kan zich in ieder geval alvast verheugen op mooie confrontaties."

Vier spelers kunnen zich via de kwalificaties alsnog verzekeren van een plek in het hoofdtoernooi in Rotterdam. De 43e editie van het ABN Amro World Tennis Tournament wordt tussen 8 en 14 februari 2016 gehouden.

Tip de redactie