Tennis

Haase wederom in finale NK tennis, Bertens treft Hogenkamp

Robin Haase staat zondag bij het NK tennis in de finale tegen Matwé Middelkoop. De titelverdediger ontdeed zich zaterdag in de halve eindstrijd van Tim van Terheijden (6-2 6-3) en lijkt op weg naar titelprolongatie.

Met een aantal mooie punten en goede rally's wist Haase de eerste set naar zich toe te trekken. "Ik stond meteen op voorsprong. Dan speel je met vertrouwen en kun je wat dingen uitproberen'', zei de Hagenaar.

De tweede set leek opnieuw makkelijk naar Haase te gaan, maar Van Terheijden brak nog terug op 5-2. Hij leverde daarna echter direct zijn eigen service in.

Haase staat in de finale tegenover Matwé Middelkoop. Hij versloeg de als tweede geplaatste Jasper Smit, vijfvoudig kampioen, zaterdag in de halve finale in drie sets: 6-4 6-7 (6) 6-3. Eerder in het toernooi klopte Middelkoop ook al de nummer vier van de plaatsingslijst, Jesse Huta Galung.

"Matwé is altijd een gevaarlijke speler. Hij heeft deze week drie goede potjes gespeeld'', blikte Haase vooruit.

Vrouwen

Bij de vrouwen gaat de eindstrijd tussen Richèl Hogenkamp en Kiki Bertens. Beiden waren in de halve finales op zaterdag duidelijk te sterk voor hun opponentes.

Hogenkamp had weinig moeite om zich te ontdoen van Arantxa Rus. De als tweede geplaatste speelster uit Doetinchem was na ruim een uur klaar met haar Westlandse tegenstandster. Deze had alleen in de eerste set wat in te brengen: 6-4 6-1.

Bertens gunde Quirine Lemoine nog een game minder: 6-4 6-0. De Wateringse maakt een sterke indruk op het toernooi in Rotterdam en moet het nu opnemen tegen een goede bekende.

De twee tennissters kunnen het goed met elkaar vinden en delen sinds kort ook hun coach, Raemon Sluiter. Die begeleidde Bertens al sinds het begin van de herfst, Hogenkamp sloot zich vorige week aan bij Sluiter.

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers
Bekijk hier welke wielrenners in het seizoen 2018 voor een andere ploeg zullen rijden.

Transferoverzicht Eredivisie

Transferoverzicht Eredivisie
Tot en met 31 augustus konden spelers van club wisselen. Bekijk alle afgeronde deals in de Eredivisie.

NUwerk

Tip de redactie