Tennis

Haase en De Bakker nemen deel aan ABN Amro-toernooi

Robin Haase en Thiemo de Bakker zijn toegevoegd aan het deelnemersveld van het ABN Amro World Tennis Tournament van 2016, zo heeft de organisatie donderdag laten weten.

Voor de 28-jarige Haase wordt het de achtste keer dat hij van de partij is in Rotterdam. De Bakker (27) krijgt een wildcard van de organisatie en neemt zo voor de zevende keer deel aan het ATP-toernooi.

Naast Haase en De Bakker maakte de organisatie bekend dat ook de Australiër Nick Kyrgios en de Duitser Alexander Zverev deelnemen aan het ABN Amro World Tennis Tournament. Eerder verzekerde het toernooi zich al van de komst van zeventienvoudig Grand Slam-winnaar Roger Federer.

Haase is de nummer 66 van de wereld en daarmee de beste Nederlander. De Bakker, die vorig jaar ontbrak in Rotterdam, staat momenteel 99e op de mondiale ranglijst.

"Het is voor de fans altijd goed om de Nederlandse spelers in actie te zien tegen internationale toppers. Robin is al jaren een stabiele factor en heeft dit jaar goede stappen gezet op de ranglijst. We hopen dat hij die lijn bij ons voort zet", zegt toernooidirecteur Richard Krajicek over Haase.

Wildcard

Ook over de komst van De Bakker is Krajicek positief. "Thiemo heeft zich op knappe wijze teruggespeeld in de top honderd van de wereld. Daarom zijn we bereid hem een wildcard te geven."

"Hij heeft in de Davis Cup tegen Zwitserland laten zien dat hij het de absolute top lastig kan maken. Het is goed dat hij er komend jaar weer bij is."

De 43e editie van het ABN Amro World Tennis Tournament wordt tussen 8 en 14 februari 2016 gehouden.

Tip de redactie