Het internationale tennistoernooi voor mannen en vrouwen in Rosmalen gaat vanaf volgend jaar verder onder de naam Ricoh Open. Met de nieuwe hoofdsponsor en hoger startgeld wil het toernooi op zoek naar een beter deelnemersveld.

''Een aantrekkelijk deelnemersveld heeft onze prioriteit. We willen verbeteren en groeien en dan is dat heel erg belangrijk", aldus toernooidirecteur Marcel Hunze. ''Groei is nodig om ook in de toekomst bij de top te horen.''

Het prijzengeld verandert niet. Wel komt er meer budget om goede spelers naar Rosmalen te halen. Hunze kon nog geen namen noemen van deelnemers die zijn of worden vastgelegd.

Nederlanders

De toernooidirecteur wilde alleen kwijt dat hij zich allereerst wil richten op de Nederlanders en de winnaars van de afgelopen editie. "Deelname van de beste Nederlanders staat hoog in het vaandel, daar gaan we alles aan doen."

Nicolas Mahut won dit jaar het mannentoernooi en Camila Giorgi won bij de vrouwen. Hoofdsponsor en naamgever van het toernooi was de afgelopen drie jaar Topshelf. Het contract met nieuwe hoofdsponsor loopt drie jaar met een optie voor nog drie jaar.

Het toernooi in Rosmalen is direct na Roland Garros de opening van het korte grastennisseizoen en vindt volgend jaar plaats van 6 tot en met 12 juni.