Andy Murray was na zijn eindzege in de Davis Cup met Groot-Brittannië behoorlijk emotioneel. De kopman van de Britten haalde zondag in Gent het beslissende punt (3-1) binnen tegen de Belgen door David Goffin te verslaan.

''Wat een geweldig gevoel geeft dit'', stamelde Murray, die finale afsloot met een prachtige lob over de Belg heen. Daarna zakte hij zwaar geëmotioneerd in elkaar op het gravel.

''Ik ben in mijn loopbaan flink van slag geweest door verloren partijen. Maar na een overwinning ben ik nog nooit zo emotioneel geweest als nu'', bekende de 28-jarige Schot, die Groot-Brittannië bijna in zijn eentje de winst bezorgde.

De nummer twee van de wereld won tegen België zijn beide enkelpartijen en samen met broer Jamie ook het dubbel. Het leverde de Britse tennissers voor het eerst sinds 1936 de Daviscup op. ''Het gaat wel een paar dagen duren voordat ik echt besef wat we gepresteerd hebben'', zei Murray.

Feestje

Hoewel hij zelf veruit het grootste aandeel had, dankte Murray na afloop vooral zijn Britse teamgenoten. "Iedereen in het team speelde fenomenaal, we gaan een mooi feestje bouwen vanavond. We moeten er ook van genieten, want misschien was dit onze enige kans om de Davis Cup een keer te winnen.

Ook Murrays één jaar oudere broer Jamie was uitzinnig. "Dit is veruit de mooiste prestatie uit mijn loopbaan. Het was een geweldig seizoen en het is ongelooflijk dat ik het zo kan afsluiten", aldus Jamie Murray, die dit jaar in het dubbelspel de finale haalde op Wimbledon en de US Open.