Groot-Brittannië heeft zondag ten koste van België de Davis Cup veroverd. Kopman Andy Murray zorgde voor het beslissende punt door David Goffin te verslaan.

De meervoudig Grand Slam-winnaar won met 6-3, 7-5 en 6-3 op het gravel in Gent. Daarmee bracht de nummer twee van de wereld de eindstand in de finale op 3-1.

In de eerste set had Murray aan een break in de zesde game voldoende voor de winst. In het tweede bedrijf brak hij de opslag van Goffin in de elfde game (6-5) waarna hij het zelf uit serveerde. Met zijn enige break kwam Goffin in de derde set met 2-0 voor, maar de Luikenaar verloor daarop meteen zijn opslag. 

Op 3-3 plaatste Murray vervolgens de cruciale break. De Schot profiteerde van een matige servicegame van zijn opponent. Goffin bleef het antwoord schuldig op enkele fraaie backhandreturns van Murray.

Fraaie lob

Met een fraaie lob maakte de Schot het af. Groot-Brittannië veroverde in 1936 voor het laatst de Davis Cup. In totaal hebben de Britten nu tien keer het landentoernooi gewonnen.

Murray won dit seizoen alle acht zijn enkelpartijen in de Davis Cup, iets wat alleen de Amerikaan John McEnroe (1982) en de Zweed Mats Wilander (1983) voor hem deden.