​Andy Murray heeft goede hoop dat Groot-Brittannië zondag na 79 jaar weer de Davis Cup kan winnen, maar is op zijn hoede voor de sterke Belgen.

De Schot zette de Britten samen met zijn broer Jamie op een 2-1 voorsprong door zaterdag in het dubbelspel in vier sets af te rekenen met Steve Darcis en David Goffin.

Murray kan zondag in Gent het beslissende derde punt voor Groot-Brittannië pakken in een ontmoeting met Goffin. "Ik wil niet op de zaken vooruitlopen, want ik weet hoe goed hij is."

"Je staat met de huidige concurrentie niet vijftiende op de wereldranglijst als je niet behoorlijk goed bent. Het is nog lang niet over."

De 28-jarige Murray nam het twee keer eerder tegen de Belg op en won beide ontmoetingen overtuigend. Toch stapt de nummer twee van de wereld niet vol zelfvertrouwen de baan op tegen Goffin.

"Er zal sowieso sprake zijn van zenuwen, maar daar hou ik wel van. Daardoor kan ik me beter concentreren en kan ik net een paar procent meer leveren."

Goffin

Zijn Belgische opponent Goffin werkte in de Davis Cup-finale al negen sets af, maar vreest niet voor fysiek ongemak. "Ik voel me goed."

"Ik ga mijn beste tennis proberen te spelen, ik heb natuurlijk niets te verliezen. Zij leiden met 2-1, dus ik moet alles geven in deze partij. Ik denk dat ik wel een aantal wapens in huis heb op het gravel."

Mocht Murray er tegen Goffin niet in slagen het derde punt binnen te slepen, volgt er een vijfde en beslissende partij in België.