Andy Murray zegt zich ondanks de terreurdreiging in België goed te kunnen voorbereiden op de Davis Cup-finale met Groot-Brittannië.

De reis van de Britse ploeg naar Gent werd vanwege de situatie in Brussel uitgesteld naar maandag.

"Iedereen was een beetje bezorgd. We moesten onze reis met een dag uitstellen en dat was niet ideaal, maar ik denk dat dit de juiste beslissing was", aldus Murray tegen de BBC.

Ondanks de dreiging van terreur in België zegt Murray zich goed te kunnen voorbereiden op de Davis Cup-finale, die vanaf vrijdag wordt afgewerkt in het Flanders Expo.

"In Gent lijkt alles in orde, al weet ik dat de situatie in Brussel anders is", zegt Murray. "Ik kan me echter goed focussen op de wedstrijd. We zouden hier sowieso tot maandag niet op het centre court trainen, dus de situatie heeft geen invloed op onze training."

Tot het vertrek naar Gent trainde Groot-Brittannië op de indoor gravelbanen van de Queen's Club in Londen. Murray werd vorige week in de groepsfase van de ATP World Tour Finals uitgeschakeld.

Beveiligd

Er is extra beveiliging bij de finale in Gent. Bezoekers aan het duel tussen België en Groot-Brittannië mogen geen tassen, zakken, eten of drinken meenemen en worden bovendien grondig gecontroleerd.

"We nemen elke noodzakelijke maatregel om de veiligheid van de teams, toeschouwers, media en medewerkers te garanderen'', aldus de bond maandag.