Novak Djokovic heeft zondagavond voor de vierde keer op rij de ATP World Tour Finals gewonnen. De Serviër was in twee sets te sterk voor Roger Federer: 6-3 en 6-4.

Het is in totaal de vijfde keer dat Djokovic het prestigieuze toernooi in Londen op zijn naam weet te schrijven. Federer won de World Tour Finals zes keer.

De Zwitser bereikte de finale door zijn landgenoot Stan Wawrinka in de halve eindstrijd in twee sets te verslaan. In de groepsfase won Federer al zijn wedstrijden, waaronder die tegen Djokovic.

De nummer één van de wereld was in de halve finale in twee sets te sterk voor Rafael Nadal.

Djokovic en Federer stonden tot nu toe 44 keer tegenover elkaar, waarvan acht onderlinge duels in 2015. Na deze zege van Djokovic is de balans 22-22. 

Servicegames

Beide tennissers hadden in de beginfase van de finale erg veel moeite om hun eigen servicegame te behouden. Djokovic viel met zijn neus in de boter en kreeg in de eerste game al een breakpoint, maar wist die niet te verzilveren.

In de tweede servicegame van Federer was het wel raak voor Djokovic, die daardoor even later op een comfortabele 3-1 voorsprong stond. Waar de Serviër in de eerste set vaak goed gebruik maakte van zijn breakpoints, liet Federer tot twee keer toe de kans liggen om de servicegame van zijn opponent te veroveren.

De grootste problemen voor de nummer drie van de wereld waren het gebrek aan winners en het grote aantal fouten. Djokovic koesterde zijn voorsprong en pakte de eerste set door Federer op 5-3 opnieuw te breken.

Tweede set

De tweede set ging lang gelijkop. Op 4-3 kreeg Djokovic maar liefst drie kansen om Federer te breken, maar de Zwitser hield knap stand en knokte zich naar 4-4. 

Dat bleek echter uitstel van executie. Djokovic sloeg zich gemakkelijk naar 5-4 en kreeg twee matchpoints op de service van Federer. Een dubbele fout van de Zwitser bezorgde Djokovic uiteindelijk de vierde zege op rij bij de World Tour Finals.