Het Britse Davis Cup-team heeft de reis naar Gent voorlopig uitgesteld nu in Brussel nog steeds de hoogste alarmfase ten aanzien van de terroristische dreiging van kracht is.

De Britse tennissers, die het vanaf vrijdag in de Flanders Expo opnemen tegen de Belgen in de finale van de Davis Cup, zouden eigenlijk zondag naar Gent afreizen, maar gaan volgens de BBC nu waarschijnlijk op maandag.

Kopman Andy Murray en zijn teamgenoten zijn voorlopig nog in in Londen, waar ze trainen op de indoor gravelbanen van de Queen's Club.

Voorzitter David Haggerty van de Internationale Tennisfederatie (ITF) meldde zaterdag dat zijn organisatie zich zorgen maakt over de veiligheid bij de Davis Cup-finale.

"Maar vooralsnog gaan de voorbereidingen door. We houden constant contact met de relevante autoriteiten, de Belgische bond en het bedrijf dat voor ons risico's analyseert."

Zondagmiddag maakt de Belgische antiterreurdienst een nieuwe analyse van de terreurdreiging. Er wordt dan bekeken of het hoogste dreigingsniveau gehandhaafd blijft.