Roger Federer leeft vol vertrouwen toe naar de eindstrijd van de ATP World Tour Finals, waarin de Zwitser het zondag opneemt tegen Novak Djokovic.

Zaterdag rekende de mondiale nummer in de halve finales af met landgenoot Stan Wawrinka. Eerder in het toernooi toonde de 34-jarige Federer zich in de groepsfase al te sterk voor zijn Servische opponent (7-5 en 6-2).

"Dezelfde baan en dezelfde plaats", blikt de zeventienvoudig Grand Slam-winnaar vooruit op zijn nieuwe ontmoeting met wereldranglijstaanvoerder Djokovic. "Voor mij is dat een voordeel omdat het me wat extra vertrouwen geeft."

Toch beseft Federer dat hij flink wat tegenstand kan verwachten. "Zijn voordeel is dat hij een tweede kans krijgt en dat hij opnieuw in een finale staat. Sinds onze partij heeft hij ook geweldig tennis gespeeld. Ik denk toch dat hij net wat meer vertrouwen heeft vanwege al zijn succes dit jaar."

Vorig jaar stonden beide spelers ook in de finale van het prestigieuze eindejaarstoernooi, maar toen gooide een rugblessure roet in het eten voor Federer, die voor de tiende keer de eindstrijd bereikte van de World Tour Finals.

Op het Engelse hardcourt gaat Federer op voor zijn zevende titel, terwijl Djokovic zich in de O2 Arena voor de vijfde keer tot winnaar hoopt te kronen. De partij tussen beide toppers begint niet voor 19.00 uur in Londen.

De halve finales van de World Tour Finals in beeld