Andy Murray wijt het aan zichzelf dat hij vrijdag door Stan Wawrinka werd uitgeschakeld bij de ATP World Tour Finals.

De Schot moest in twee sets buigen voor de Zwitser en zodoende betekende de groepsfase in Londen zijn eindstation.

"Ik maakte gewoon teveel fouten", vond Murray. "Het was zwaar en ik kon niet echt een balans vinden. Als ik vol voor een bal ging, voelde het alsof ik fouten ging maken."

Daarnaast merkte de 28-jarige Murray dat hij moeite had met de slagen van Wawrinka, waar hij vaak geen antwoord op had.

"Stan serveerde sterk. Op belangrijke momenten in de wedstrijd sloeg hij hard aan beide zijden, het was een soort alles-of-niets-tennis. Hij sloeg veel winners."

Door zijn uitschakeling kan Murray zich gaan richten op de Davis Cup-finale, waarin hij het met Groot-Brittannië volgend weekeinde opneemt tegen België.

Dag 6 van de ATP World Tour Finals in beeld

Wawrinka

Door zijn zege op Murray maakt Wawrinka zich op voor de halve finales. Daarin treft hij zijn landgenoot Roger Federer, die eerste werd in de andere groep.

Wawrinka merkt dat hij is gegroeid. "In de laatste twee jaar zie je dat ik steeds vaker spelers de topspelers heb verslagen. Ik ben zelfverzekerd tegen ze, omdat ik de kwaliteiten heb om van ze te winnen."

De Zwitser ziet het prestigieuze toernooi in Londen daarnaast als een kans om te stijgen op de wereldranglijst. "Dit is een geweldig toernooi. Het is een mooie kans om aan het eind van dit jaar in de top acht te staan."

In de andere halve finale gaat de strijd tussen Rafael Nadal en Novak Djokovic.