Stan Wawrinka heeft zich vrijdagavond ten koste van Andy Murray geplaatst voor de halve finales van de ATP World Tour Finals in Londen. De Zwitser versloeg de Schot in twee sets: 7-6 (4) en 6-4. 

Door de zege gaat Wawrinka als nummer twee door in de groep en treft hij zaterdag zijn landgenoot Roger Federer, die eerste werd in de andere groep.

Rafael Nadal neemt het zaterdag in de andere halve eindstrijd op tegen Novak Djokovic. Andy Murray kan zich gaan richten op de Davis Cup-finale volgend weekeinde waarin hij met Groot-Brittannië speelt tegen België.

Nadal won vrijdag ook zijn derde groepswedstrijd. De Spanjaard versloeg in Londen zijn landgenoot David Ferrer in drie sets: 6-7 (2), 6-3 en 6-4.

De 29-jarige Nadal, die al zeker was van een plek in de halve finales, moest tegen de al uitgeschakelde Ferrer wel diep gaan. Hij stond ruim tweeënhalf uur op de baan. De eerste game van de derde set duurde liefst veertien minuten, maar bleef uiteindelijk toch in handen van de serverende Ferrer.

Dag 6 van de ATP World Tour Finals in beeld

Rojer

Jean-Julien Rojer wist later op de avond met zijn Roemeense dubbelpartner Horia Tecau ook de derde partij op de Finals te winnen. Het als tweede geplaatste koppel versloeg het als zesde geplaatste Franse duo Pierre-Hugues Herbert en Nicolas Mahut in krap anderhalf uur met 6-4 en 7-5.

Rojer en Tecau waren na twee overwinningen al geplaatst voor de halve finales, waarin ze uitkomen tegen de Amerikaanse broers Bob en Mike Bryan, de mondiale nummers één in het dubbelspel.

Herbert en Mahut lopen de halve finale mis door de nederlaag van vrijdag. Zij blijven staan op één overwinning in drie duels, terwijl de Braziliaan Marcelo Melo en de Kroaat Ivan Dodig tweemaal wonnen en zich dus als tweede duo uit deze poule bij de laatste vier voegen.

In de halve finale spelen zij tegen Rohan Bopanna uit India en Florin Mergea uit Roemenië, die als achtste geplaatst zijn.