Novak Djokovic heeft zich donderdagavond geplaatst voor de halve finales bij de ATP World Tour Finals. De Serviër was in twee sets te sterk voor Tomas Berdych: 6-3 en 7-5.

Djokovic herstelde zich zo van de nederlaag tegen Roger Federer van afgelopen dinsdag en eindigt achter de Zwitser als tweede in groep A. 

Djokovic won eerder al van Kei Nishikori en had tegen Berdych aan één set genoeg om zich te plaatsen voor de halve eindstrijd van het prestigieuze toernooi in Londen. 

Beide tennissers begonnen wel wat moeizaam aan hun onderlinge duel. Djokovic brak Berdych al in de eerste game van de wedstrijd, maar de nummer één van de wereld verloor niet veel later zijn servicegame weer aan de Tsjech.

Ondanks dat Djokovic op 2-1 nog twee breakpunten liet liggen, trok de Serviër wel aan het langste eind in de eerste set door op 4-3 wederom de servicegame van Berdych te veroveren.

Nadal

De tweede set begon net zo als de eerste: op de service van Berdych veroverde Djokovic de eerste game, maar hij gaf die voorsprong net zo snel weer uit handen.

Op 5-5 brak Djokovic zijn Tsjechische opponnent weer en maakte hij het karwei af: 7-5. In de halve finales neemt Djokovic het op tegen Rafael Nadal.

Federer

Eerder op donderdag wist Federer ook zijn derde en laatste wedstrijd in groep A te winnen. De Zwitser versloeg Nishikori in drie sets: 7-5, 4-6 en 6-4.

Federer plaatste zich dinsdag al voor de halve finales na zijn zege op Djokovic. Eerder in het toernooi won de nummer drie van de wereld al van Berdych.

Federer had tegen Nishikori wat meer moeite in de ruim twee uur durende partij. De eerste set eindigde nipt in het voordeel van de Zwitser, maar de Japanner knokte zich sterk terug en schreef de tweede set op zijn naam. 

In de beslissende set ging het lang gelijkop, maar brak Federer zijn opponent op 5-4. Daarmee stelde hij zijn derde zege van het toernooi veilig.