Rafael Nadal is maandag overtuigend begonnen aan de ATP World Tour Finals in Londen. Hij was in twee sets te sterk voor Stan Wawrinka. Eerder op de dag won ook Andy Murray zijn eerste partij.

De 29-jarige Nadal speelde sterk en zegevierde met 6-3, 6-2 in zijn eerste groepsduel van het prestigieuze eindejaarstoernooi.

Nadal is in de O2 Arena in Londen als vijfde geplaatst. Wawrinka is de nummer vier van de plaatsingslijst.

Wawrinka grossierde tegen Nadal in onnodige fouten. Hij leverde in de eerste set bij een stand van 4-3 in het voordeel van de Spanjaard zijn service in en verloor de set.

In de tweede set werd Wawrinka in een vroeg stadium gebroken en die klap kwam hij niet meer te boven, waarna Nadal de partij kon uitspelen. Bij 5-2 was het op zijn eerste matchpoint raak.

Murray

De als tweede geplaatste Murray was in zijn eerste groepswedstrijd met 6-4 en 6-4 te sterk voor David Ferrer. De Brit had aan één break voldoende om de eerste set naar zich toe slepen in de O2 Arena.

In de tweede set had de 28-jarige Murray het moeilijker met de vijf jaar oudere nummer zeven van de plaatsingslijst. De Spanjaard brak de Wimbledon-winnaar van 2013 in de eerste game.

Murray wist de balans echter al snel te herstellen, waarna hij op een 5-4 voorsprong twee matchpoints afdwong. Hij benutte de eerste.

Rojer

Jean-Julien Rojer won maandag met de Roemeen Horia Tecau aan zijn zijde van het Pools-Servische duo Marcin Matkowski/Nenad Zimonjic met 6-2 en 6-4.

De afgelopen drie jaar verloor de Nederlandse dubbelspecialist alle negen duels die hij speelde op het prestigieuze eindejaarstoernooi.

In dezelfde groep wonnen de Braziliaan Marcelo Melo en de Kroaat Ivan Dodig 's avonds op de valreep van de Fransen Pierre-Hugues Herbert en Nicolas Mahut: 3-6, 7-6 (4) en 10-7.