Jean-Julien Rojer hoopt komende week bij zijn vierde deelname aan de ATP World Tour Finals voor het eerst een wedstrijd te winnen

De op Curaçao geboren Nederlander begint zondag samen met zijn Roemeense partner Horia Tecau aan het eindejaarstoernooi voor de beste acht koppels van het jaar. In zijn eerdere drie deelnames verloor Rojer al zijn negen wedstrijden.

"Ik was goede vrienden met Andy Roddick. Hij zei altijd dat als je nul-negen of nul-tien in overwinningen achterstaat, de kans steeds groter wordt dat je een keer wint. Het kan alleen maar beter", grapt Rojer.

Het Nederlands/Roemeense duo win dit jaar Wimbledon, het voorlopige hoogtepunt in de loopbaan van Rojer. En dankzij goede prestaties op met name de Australian Open en Roland Garros - twee keer de halve finale - kreeg het duo al relatief vroeg in het jaar een uitnodiging voor de World Tour Finals in Londen.

Dat scheelt behoorlijk in de voorbereiding, legt Rojer uit. "De vorige jaren moest ik op het laatst nog veel toernooien spelen om punten te scoren. Dus ik kwam vaak wat vermoeid aan in Londen. We speelden wel goed en verloren soms terwijl we een matchpoint hadden gehad."

Blessure

Hij kon het nu rustiger aan doen. "Na de US Open had ik een schouderblessure en moest ik drie weken vakantie houden. Ik kon naar Curaçao, om daar met vrienden en familie te vieren dat ik Wimbledon had gewonnen. Daarna hebben we een paar toernooien gespeeld, ter voorbereiding."

Zijn schouder is inmiddels weer goeddeels in orde. "Het gaat beter, ik moet nog wel oefeningen doen en serviceritme opdoen. Maar eerder kon ik echt niet serveren. Ik heb nog een paar dagen om me voor te bereiden’’, aldus de 34-jarige dubbelspecialist. “Het is toch wel weer spannend om naar Londen te gaan. Dit is het enige toernooi waar je voor wordt uitgenodigd. Maar inmiddels heb ik er wel wat ervaring."

De in Londen als tweede geplaatste Rojer en Tecau kunnen een topjaar komende week in stijl afsluiten. "Dit was zeker mijn beste jaar. We hebben goed gespeeld op alle Grand Slams. We pakten wellicht niet elke keer de titel, maar we waren goed."