Dankzij zijn eindzege op de challenger in het Mexicaanse Monterrey heeft Thiemo de Bakker voor de tweede week op rij een reuzensprong gemaakt op de wereldranglijst.

De Westlander klimt op de maandag verschenen rangschikking van de 117e naar de 96e plaats. Twee weken geleden stond De Bakker nog 141e. Vóór zijn triomf in Monterrey won hij al de challenger in Las Vegas.

Op plaats 65 is Robin Haase nog altijd de hoogst genoteerde Nederlander op de ATP-ranking. De Hagenaar levert wel negen posities in.

Novak Djokovic voert de lijst nog steeds aan. Na zijn eindzege in Basel stijgt Roger Federer ten koste van Andy Murray naar de tweede plek.

Stan Wawrinka en Tomas Berdych maken de top vijf vol.

Vrouwen

Bij de vrouwen vallen de mutaties mee na de WTA Finals in Singapore. Serena Williams, Simona Halep, Garbine Muguruza en Maria Sjarapova vormen nog steeds de top vier.

Agnieszka Radwanska, de winnares van de WTA Finals, verruilt de zesde voor de vijfde plaats.

Kiki Bertens is op plek 102, waarmee ze drie posities wint, de beste Nederlandse. Ook Richel Hogenkamp (van 127 naar 130), Michaëlla Krajicek (van 182 naar 178) en Cindy Burger (van 184 naar 183) staan in de top tweehonderd.