Agnieszka Radwanska heeft zondag voor het eerst in haar loopbaan de WTA Finals op haar naam geschreven.

De 26-jarige Poolse was in de finale in Singapore in drie sets te sterk voor de Tsjechische Petra Kvitova: 6-2, 4-6 en 6-3.

Kvitova, in de halve finales nog te sterk voor Maria Sjarapova, had in de eerste set weinig in te brengen tegen Radwanska. De mondiale nummer zes uit Krakau plaatste twee breaks en won de set met 6-2.

In de tweede set herpakte Kvitova zich. Ze maakte een break achterstand ongedaan en ging vervolgens nog een keer door de opslag van Radwanska, waardoor de tweevoudig Wimbledon-winnares de stand op 1-1 in sets bracht.

Kvitova kwam daarna ook op een break voorsprong in de derde set en leek op weg naar de winst. De fouten kwamen echter terug in haar spel en Radwanksa profiteerde. De Poolse plaatste vier breaks en won de partij na ruim twee uur spelen.

Grootste succes

Radwanska liet haar tranen de vrije loop na het grootste succes uit haar loopbaan. ''Dit is de mooiste dag van mijn leven'', stamelde ze. ''Een paar weken geleden wist ik nog niet eens of ik aan dit toernooi mocht deelnemen. En nu heb ik gewonnen. Dit is werkelijk ongelooflijk.''

Eerder op de dag wonnen Martina Hingis en Sania Mirza het dubbelspel bij het eindejaarstoernooi. Het Zwitsers/Indiase duo versloor slechts drie games tegen het Spaanse koppel Garbine Mugurza en Carla Suarez Navarro: 6-0 en 6-3.