Thiemo de Bakker heeft zaterdagavond de finale gewonnen van het challengertoernooi in het Mexicaanse Monterrey en zal daardoor terugkeren in de top honderd van de wereldranglijst.

Hij versloeg de als eerste geplaatste Victor Estrella Burgos uit de Dominicaanse Republiek in drie sets: 7-6 (1), 4-6 en 6-3. De partij duurde liefst twee uur en 44 minuten.

De Bakker boekte zijn tiende overwinning op rij. Zondag schreef hij ook al de challenger van Las Vegas op zijn naam. Daardoor steeg hij al van de 141e naar de 117e plek op de wereldranglijst.

Door zijn eindzege in Monterrey stijgt De Bakker nog verder en zal hij in de top honderd terecht komen. Daar stond hij voor het laatst in 2013.

Een plek bij de beste honderd betekent dat De Bakker verzekerd is van een plek in het hoofdtoernooi van de Australian Open.

Dubbelspel

De 27-jarige Nederlander schreef zaterdag ook het mannendubbelspel in Monterrey op zijn naam, maar hoefde daarvoor niet in actie te komen.

Samen met landgenoot Mark Vervoort moest hij het opnemen tegen de Italiaan Paolo Lorenzi en de Braziliaan Fernando Romboli. Dat duo trok zich echter terug.