Petra Kvitova en Agnieszka Radwanska hebben zaterdag in Singapore de eindstrijd bereikt van de WTA Tour Finals.

Kvitova versloeg in de halve finale verrassend eenvoudig Maria Sjarapova in twee sets: 6-3 en 7-6 (3).

De Tsjechische staat voor de tweede keer in haar carrière in de finale van de WTA Finals. In 2011 won ze het slottoernooi met de beste acht tennissters van het jaar.

Kvitova speelde een sterke wedstrijd tegen Sjarapova en trok de eerste set vrij gemakkelijk naar zich toe. In het tweede bedrijf kwam de mondiale nummer vijf met 5-1 achter, maar dankzij zes gewonnen games op rij dwong ze een tiebreak af. Daarin bleek ze net iets beter dan de vermoeid ogende Sjarapova.

Radwanska

Kvitova treft zondag in de finale Radwanska. De Poolse vocht zich in de halve finales in drie sets voorbij de Spaanse Garbine Muguruza.

Radwanska, als vijfde geplaatst in Singapore, besliste de partij na ruim tweeënhalf uur: 6-7 (5), 6-3, 7-5.

De Poolse staat voor het eerst in haar carrière in de eindstrijd van het slottoernooi met de beste acht tennissters van het jaar.

Radwanska stuitte op een onverzettelijke Muguruza, die veel fouten maakte en vermoeid oogde, maar van geen opgeven wist.

In de derde set kwam de Spaanse, als tweede geplaatst in Singapore, terug van een 4-1 achterstand, maar toen was het Radwanska die met succes doorbeet.