US Open-winnares Flavia Pennetta heeft haar tenniscarrière donderdag afgesloten met een nederlaag tegen Maria Sjarapova bij de WTA Finals. Agnieszka Radwanska plaatste zich wel voor de halve finales.

De 33-jarige Pennetta verloor in Singapore met 7-5 en 6-1 van Sjarapova.

De Italiaanse kondigde vorige maand direct na haar verrassende zege bij de US Open aan dat ze na de WTA Finals een punt achter haar loopbaan zou zetten. "Soms kan ik de passie niet meer opbrengen om toernooien te spelen en daarin te investeren", gaf ze als verklaring.

Pennetta debuteerde in 1999 als prof. Vier jaar later stond ze bij de Australian Open voor het eerst in het hoofdtoernooi van een Grand Slam.

De huidige nummer acht van de wereld heeft elf toernooizeges in het enkelspel op de WTA Tour achter haar naam staan. In het dubbelspel was ze zeventien keer succesvol, waaronder op de Australian Open met Gisela Dulko.

Radwanska

Radwanska profiteerde van de nederlaag van Pennetta. De Poolse boekte eerder op de dag tegen de als eerste geplaatste Simona Halep haar eerste zege in Singapore (7-6 en 6-1) en had zo een beter setsaldo dan haar Roemeense en Italiaanse concurrentes.

Pennetta had aan één set genoeg gehad om zich te kwalificeren voor de halve finales. Sjarapova was al geplaatst voor de volgende ronde en bleef ongeslagen in de groepsfase.

Radwanska, die de baan opstapte met een ingetapete schouder en bovenbeen, boekte haar vijfhonderdste zege op de WTA-tour.