Maria Sjarapova heeft zich met een overwinning op Simona Halep bijna verzekerd van de halve finales van de WTA Finals in Singapore.

De Russissche nummer twee van de wereld was na bijna twee uur met twee keer 6-4 te sterk voor de Roemeense.

Sjarapova won eerder in de rode groep al in drie sets van Angieszka Radwanska en heeft daardoor in haar laatste partij tegen Flavia Pennetta aan een set genoeg om de laatste vier te bereiken.

Halep maakt ook nog kans op de halve finales. De mondiale nummer vier won in haar eerste partij van Pennetta en zal zich bij een overwinning in haar laatste duel tegen Radwanska ook plaatsen voor de volgende ronde.

Pennetta

Pennetta won eerder op de dag van Radwanska. De Italiaanse nummer acht van de wereld was in twee sets te sterk voor de Poolse: 7-6 (5) en 6-4.

US Open-winnares Pennetta staat nu op één overwinning en één nederlaag in de rode groep.De 33-jarige Italiaanse heeft met nog één duel te gaan nog uitzicht op de halve finales, maar moet daarvoor wel in twee sets winnen van Sjarapova.

Na het toernooi zet ze een punt achter haar loopbaan.

Radwanska, nummer zes van de wereldranglijst, verloor eerder in drie sets van Sjarapova en is zo goed als uitgeschakeld op het eindejaarstoernooi voor de beste acht speelsters van 2015.