Tennis

Haase laat Oostenrijker Thiem ontsnappen in eerste ronde Basel

Robin Haase is er niet in geslaagd de tweede ronde te bereiken van het sterke bezette ATP-toernooi van Basel.

De Hagenaar, die zich met succes door de kwalificaties had geslagen, liet maandagavond de Oostenrijker Dominic Thiem na een bliksemstart ontsnappen: 6-0, 6-7 (5) en 5-7.

Haase, de nummer 56 van de wereld, leverde tegen de mondiale nummer negentien zijn service pas aan het eind van de derde set voor het eerst in. Dat werd hem noodlottig.

De partij duurde bijna twee uur. Roger Federer is als eerste geplaatst in Basel. Zijn landgenoot Stan Wawrinka is de nummer twee van de plaatsingslijst.

Nadal

Rafael Nadal ontsnapte in Zwitserland aan een vroege uitschakeling. De Spanjaard knokte zich tegen Lukas Rosol vanuit een benarde positie naar een zege: 1-6, 7-5 en 7-6 (4).

De nummer 92 van de wereldranglijst uit Tsjechië leek op weg naar één van de mooiste overwinningen uit zijn loopbaan toen hij bij een voorsprong van 5-4 voor de tweede set mocht serveren. Rosol verloor echter drie games op rij en kwam in de derde set met 4-2 achter.

Hij kwam terug tot 4-4 en hield stand tot 6-6. Nadal kwam in de beslissende tiebreak met 3-0 achter voordat hij het duel alsnog besliste,

Nadal bezet inmiddels de zevende positie van de wereldranglijst. De voormalige nummer één van de wereld is al wel zeker van deelname aan de prestigieuze ATP World Tour Finals in Londen.

Lees meer over:

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers
Bekijk hier welke wielrenners in het seizoen 2018 voor een andere ploeg zullen rijden.

Transferoverzicht Eredivisie

Transferoverzicht Eredivisie
Tot en met 31 augustus konden spelers van club wisselen. Bekijk alle afgeronde deals in de Eredivisie.

NUwerk

Tip de redactie