Dankzij het bereiken van de kwartfinale bij het ATP-toernooi in Moskou verruilt Robin Haase op de wereldranglijst de 63e voor de 56e plaats.

De 28-jarige Hagenaar werd in de Russische hoofdstad uitgeschakeld door de Duitser Philipp Kohlschreiber. Zondag plaatste Haase zich voor het hoofdtoernooi van Basel.

Thiemo de Bakker nadert de top honderd. De Westlander klimt van de 141e naar de 117e plaats op de lijst na zijn eindzege in de challenger van Las Vegas. Igor Sijsling levert twee posities in en staat 155e.

De complete top tien blijft ongewijzigd. Novak Djokovic, Andy Murray, Roger Federer, Stan Wawrinka en Tomas Berdych vormen nog steeds de top vijf.

Vrouwen

Bij de vrouwen is Kiki Bertens op plaats 105 nog steeds de hoogst genoteerde Nederlandse op de rangschikking. Daarmee bezet de speelster uit Wateringen dezelfde positie als vorige week.

Richel Hogenkamp (van 131 naar 127), Michaëlla Krajicek (van 185 naar 182) en Cindy Burger (van 191 naar 184) winnen allemaal een beetje terrein.

Serena Williams leidt nog steeds de dans, voor Simona Halep en de nieuwe nummer drie Garbine Muguruza. De Spaanse wisselt stuivertje met Maria Sjarapova.