Angelique Kerber en Flavia Pennetta hebben zich woensdag geplaatst voor de WTA Finals, het toernooi in Singapore met de beste acht speelsters van het jaar. Zij zijn de zesde en zevende tennisster die zich voor de Finals hebben geplaatst.

Pennetta bereikte bij het WTA-toernooi van Moskou de derde ronde en dat was voldoende om voor de eerste keer als enkelspeelster aan het toernooi mee te mogen doen.

De Italiaanse, eerder dit seizoen winnares van de US Open, neemt na de Finals afscheid van de topsport. ''Het is de bekroning van een geweldig seizoen en de ideale manier om afscheid te nemen van het tennis'', zei ze. Pennetta won in 2010 met de Argentijnse Gisela Dulko het dubbelspel van de Finals.

Kerber mag voor de derde keer deelnemen aan het eindejaarstoernooi omdat concurrente Lucie Safarova uit Tsjechië woensdag in Moskou verloor van Anastasia Pavlijoetsjenkova. De Tsjechische is wel de belangrijkste gegadigde om het laatste overgebleven ticket te pakken.

''Ik heb een geweldig seizoen en ik heb me bijzonder ingespannen om Singapore te halen'', meldde Kerber, die eerder in 2012 en 2013 in de WTA Finals uitkwam.

Kerber verloor zondag in de finale van het WTA-toernooi van Hongkong van Jelena Jankovic. Bij winst had de Duitse zich toen al verzekerd van deelname aan het eindejaarstoernooi dat zondag begint.