Serena Williams begint haar seizoen in januari met een optreden in de Hopman Cup. Dat hebben de organisatoren van het landentoernooi voor gemengde teams in het Australische Perth woensdag bekendgemaakt. 

De 34-jarige Amerikaanse is sinds haar nederlaag tegen de Italiaanse Roberta Vinci in de halve finales van de US Open niet meer in actie gekomen vanwege fysieke en mentale problemen.

Ook de WTA Finals in Singapore laat de nummer één van de wereld, aan zich voorbijgaan.

Williams bereikte vorig jaar met landgenoot John Isner de finale in Perth. Het was het begin van een sterk seizoen met onder meer overwinningen op de Australian Open, Roland Garros en Wimbledon.

''Perth stond zeker aan het begin van een geweldig seizoen. Alleen al daarom vind ik het niet meer dan normaal daar weer te beginnen'', liet Williams weten.

Dubbelspel

Williams heeft bovendien op de Australian Open ook weer deelname aan het dubbelspel gepland. ''Ook daarom is het handig bij de Hopman Cup weer wat ritme op te doen.'' Ze zegde dit najaar af voor twee toernooien in China om vervolgens haar seizoen definitief te beëindigen. Haar uitleg was dat ze een rustperiode nodig had na een jaar waarin Williams haar verzameling Grand Slam-titels uitbreidde tot 21, maar ook last ondervond van enkele blessures.

Onder anderen de Brit Andy Murray en de controversiële Australiër Nick Kyrgios hebben hun deelname toegezegd aan de Hopman Cup die van 3 tot en met 9 januari wordt gehouden.