Kiki Bertens maakt niet langer deel uit van de top honderd. De speelster uit Wateringen staat op de maandag gepubliceerde wereldranglijst 105e, een verlies van acht plaatsen ten opzichte van vorige week.

Afgelopen weekeinde strandde Bertens in de voorrondes in Luxemburg. Dinsdag werd ze uitgeschakeld in de eerste ronde van het WTA-toernooi van Linz.

Bertens is een van de vier Nederlandse speelsters in de top tweehonderd naast Richel Hogenkamp (131e), Michaëlla Krajicek (185e) en Cindy Burger (191e).

In de bovenste regionen van de WTA-ranking verandert er niets. Serena Williams leidt nog steeds de dans, voor Simona Halep, Maria Sjarapova, Garbine Muguruza en Petra Kvitova.

Mannen

Bij de mannen zijn er in de top van de ranglijst ook geen verschuivingen. Novak Djokovic, zondag winnaar in Shanghai, heeft een riante voorsprong op Andy Murray, Roger Federer, Stan Wawrinka en Tomas Berdych.

Robin Haase levert twee plaatsen in en bezet de 63e positie. Thiemo de Bakker wint vijf posities en staat 141e, terwijl Igor Sijsling na zijn (verloren) finale bij het challengertoernooi liefst 23 plekken stijgt en nu de mondiale nummer 153 is.