Novak Djokovic en Rafael Nadal hebben dinsdag de tweede ronde bereikt van het ATP-toernooi van Peking.

De mondiale nummer één uit Servië stond slechts twee games af tegen de Italiaan Simone Bolelli: 6-1 en 6-1.

Het was voor de vijfvoudig winnaar in Peking al zijn 25e zege op rij in de Chinese hoofdstad. Djokovic, die zijn eerste wedstrijd speelde sinds zijn gewonnen US Open-finale tegen Roger Federer, treft nu de Chinees Ze Zhang.

Nadal moest tegen de mondiale nummer 230 Di Wu vier breaks toestaan, maar won desondanks met twee keer 6-4.

De 29-jarige Spanjaard ging zelf zes keer door de service van de met een wildcard toegelaten Chinees.

De nummer acht van de wereld uit Mallorca speelt in de tweede ronde tegen Vasek Pospisil. De Canadees was in drie sets te sterk voor Victor Estrella Burgos uit de Dominicaanse Rebupliek: 4-6, 7-5 en 6-0.

Pennetta

Flavia Pennetta was in Peking in haar tweede partij sinds ze de US Open-titel won in drie sets te sterk voor de Braziliaanse Teliana Pereira.

De 33-jarige Italiaanse, die aan het eind van dit jaar haar loopbaan beëindigt, moest de eerste set met 6-3 aan de Zuid-Amerikaanse laten.

In de tweede en derde set stelde Pennetta met 6-0 en 6-4 orde op zaken. De mondiale nummer zeven treft in de derde ronde in de Chinese hoofdstad de Russische Anastasia Pavlyuchenkova.

Tokio

Stan Wawrinka bereikte bij het ATP-toernooi van Tokio de tweede ronde. De 30-jarige Zwitser was in twee sets te sterk voor de 36-jarige Tsjech Radek Stepanek: 7-5 en 6-3.

Wawrinka treft nu de thuisspeler Tatsuma Ito uit Japan. Hij versloeg zijn landgenoot Yoshihito Nishioka in drie sets (3-6, 6-0 en 7-5).