Dankzij haar toernooizege van zondag in het ITF-toernooi van Las Vegas is Michaëlla Krajicek teruggekeerd in de top tweehonderd van de WTA-ranking.

De 26-jarige Krajicek is nu op Kiki Bertens (94e) en Richel Hogenkamp (134e) na de hoogst geplaatste Nederlandse op een 193e plaats.

De voormalig kwartfinaliste op Wimbledon won afgelopen week al het ITF-toernooi in Albuquerque. Door haar toernooizeges is ze in twee weken tijd liefst 242 posities gestegen op de wereldranglijst.

Serena Williams voert de rangschikking nog steeds aan, voor de 261e week. Daarmee heeft de Amerikaanse de derde plaats op de 'ranglijst aller tijden' nu alleen in handen. Afgelopen week moest ze deze plek nog delen met Chris Evert.

Williams, die vorige week een punt zette achter haar seizoen, moet alleen Steffi Graf (377 weken op één) en Martina Navratilova (332 weken) boven zich dulden.

Mannen

Bij de mannen is Robin Haase nog steeds de enige Nederlander in de top honderd. De 28-jarige Hagenaar zakte één plaats en staat nu zestigste.

Bovenin veranderde er weinig. Novak Djokovic leidt nog steeds de dans, voor Roger Federer, Andy Murray en Stan Wawrinka.