Venus Williams heeft zaterdag het WTA-toernooi in Wuhan in China op haar naam geschreven. Het betekende de 47e toernooiwinst in haar carrière.

Daarvoor hoefde de 35-jarige Amerikaanse niet voluit te gaan. In de finale moest de als vijfde geplaatste Spaanse Garbine Muguruza in de tweede set de strijd staken.

Williams, die zelf ook niet topfit aan de eindstrijd begon, leidde op dat moment met 3-0 nadat ze de eerste set met 6-3 had gewonnen.

Voor de oudere zus van Serena Williams, de nummer één van de wereld, was het haar tweede titel dit jaar in het WTA-circuit. In januari zegevierde de huidige nummer 24 van de wereldranglijst in Auckland.

Zevende

Met haar 47e zege bezet Venus Williams de zevende plaats op de eeuwige ranglijst. Die wordt aangevoerd door Martina Navratilova met 167 zeges. Zus Serena staat op de vierde plaats met 69 keer een toernooiwinst.

Door haar toernooizege in Wuhan zal Venus Williams de 24 plek op de wereldranglijst verruilen voor plaats veertien. In de tweede ronde van het toernooi boekte ze al de 700e zege in haar loopbaan. 

Hibino

Nao Hibino beleefde zaterdag bij het toernooi in Tasjkent een primeur. De 20-jarige Japanse won haar eerste WTA-titel in haar loopbaan. De nummer 117 van de wereldranglijst was in de finale veel te sterk voor de eveneens ongeplaatste Kroatische Donna Vekic: 6-2 en 6-2.

De 19-jarige Vekic, die op de 137e plaats staat op de wereldranglijst, verloor in 2012 ook al in de finale van het toernooi in Oezbekistan.