Serena Williams komt dit seizoen niet meer in actie. De Amerikaanse nummer één van de wereld zegt dat ze zowel mentaal als fysiek is opgebrand na het verlies in de halve finale van de US Open begin september.

"Dit is een heel moeilijke beslissing, maar ik heb de knoop uiteindelijk doorgehakt uit liefde voor de sport", zegt de 34-jarige Williams op de website van de China Open.

''Als ik speel, wil ik voluit gaan en dat kan nu niet. Het is geen geheim dat ik bijna het hele seizoen met blessures gespeeld heb, of het nu mijn elleboog, knie of - zoals op de US Open - mijn hart was.''

Willams verloor op de US Open van de Italiaanse Roberta Vinci en liep daardoor haar de vierde Grand Slam-titel in één seizoen mis.

WTA-finals

Doordat Williams nu haar seizoen besluit mist ze de China Open volgende week en de WTA Finals in Singapore eind oktober, die ze vorig jaar nog op haar naam schreef. Hoewel ze haar titel in Singapore dus niet zal verdedigen kijkt Williams toch terug op een geslaagd seizoen.

"Ik ben dit jaar misschien wel meer gegroeid dan op welk punt in mijn carrière dan ook. De tennisfamilie en de fans hebben me gesteund op een manier die ik me nooit voor had kunnen stellen."

"Ik hou meer van het spelletje dan ooit en ik heb diep respect voor degenen die op de baan staan. Het is een voorrecht om daar één van de weinigen van te zijn."

Motivatie

Dinsdag liet coach Patrick Mouratoglou al doorschemeren dat Williams mogelijk een punt achter haar seizoen zou zetten.

Volgens de Fransman speelt bij de nummer één van de wereld vooral het gebrek aan motivatie een rol, met name door de uitschakeling op de US Open.