Serena Williams heeft mogelijk haar laatste wedstrijd van dit jaar al gespeeld. De Amerikaanse ging vorige maand zeer verrassend onderuit in de halve finale van de US Open en is daar zo teleurgesteld over dat ze in 2015 mogelijk niet meer in actie komt.

De 34-jarige Williams verloor in New York van de ongeplaatste Roberta Vinci (6-2, 4-6, 4-6) en liep zo de kans op een Grand Slam, het winnen van alle vier de Grand Slam-toernooien in één jaar, mis. De nederlaag heeft de nummer één van de wereld aangegrepen, laat haar coach Patrick Mouratoglou weten.

"Na haar verlies in augustus in Toronto was ze ook erg teleurgesteld, maar toen stonden we de volgende dag alweer op de baan omdat ze de US Open wilde winnen", zegt de Fransman tegen ESPN W.

"Na dit jaar en de drie Grand Slams die ze won, is de vraag of ze nog de motivatie heeft om andere toernooien te spelen. Ik denk niet dat ze in actie moet komen als ze niet genoeg motivatie heeft."

Williams heeft sinds haar nederlaag op de US Open geen wedstrijd meer gespeeld, maar zou volgende week haar rentree maken op het China Open. Ook de WTA Finals staan eind oktober nog op het programma.