Andy Murray is verplicht om half november mee te doen aan de seizoensfinale in Londen, de World Tour Finals. 

Volgens voorzitter Chris Kermode van de organiserende bond ATP kan de Schotse nummer drie van de wereld alleen bij een blessure het toernooi met de beste acht spelers van dit jaar overslaan.

''Het is een verplicht evenement op de ATP World Tour'', zei Kermode. ''Alle spelers die zich gekwalificeerd hebben, zijn verplicht deel te nemen. Tenzij ze een blessure hebben.''

Murray twijfelt over deelname aan de World Tour Finals, omdat amper een week later de finale van de Davis Cup op het programma staat.

Overgang

De Schot loodste de Britse ploeg afgelopen weekeinde naar de eindstrijd, die van 27 tot en met 29 november in en tegen België wordt gespeeld.

De Belgen kiezen waarschijnlijk voor gravel als ondergrond, de finale van de ATP-tour is op hardcourt. Dat betekent voor Murray in korte tijd een grote overgang.

''Londen is een groot vraagteken als we de Davis Cup-finale op gravel spelen, daar moet ik me echt goed op voorbereiden'', zei Murray eerder. ''Bovendien zijn de wedstrijden in de World Tour Finals bijzonder zwaar. Ze vergen fysiek veel van je en zeker als je de finale haalt, heb je tijd nodig om te rusten en herstellen.'' 

Murray heeft zich net als Novak Djokovic, Roger Federer en Stan Wawrinka al geplaatst voor het eindejaarstoernooi in de O2 Arena. De Schot kwam tijdens zijn zes voorgaande deelnames nooit verder dan de halve finales. In 2013 meldde Murray zich af vanwege een rugblessure.