Thiemo de Bakker sprak vrijdag van een gemiste kans na de nederlaag tegen Stan Wawrinka in de Davis Cup-ontmoeting tussen Nederland en Zwitserland.

De Bakker stond op het indoor hardcourt in Genève op een 3-0 voorsprong in de vierde set, maar ging alsnog in vijf sets onderuit tegen de Zwitserse nummer vier van de wereld: 2-6, 6-3, 4-6, 6-3 en 7-5.

"In de vierde set had ik kleine kansjes toen het 3-0 stond en die moet je wel maken tegen deze jongens. Op 3-1 was ik net even wat scherpte kwijt en dan staat hij er meteen. Dat sudderde een beetje te lang door en dat mag niet", zei De Bakker tegen Tennis.nl.

De mondiale nummer 144 kwam in de beslissende vijfde set nog wel knap terug van een 3-0 achterstand. "Toen ik na de vierde set een break achterkwam begon ik toch een beetje na te denken, werd ik iets meer ontspannen in mijn hoofd." 

"Daarvoor waren mijn benen weggevallen en het agressieve in mijn spel. Er waren nog wat kansjes in de vijfde, maar het was net niet genoeg", somberde De Bakker.

Agressief

De 26-jarige Westlander had naar eigen zeggen vooraf al het gevoel dat hij kansen zou krijgen tegen Wawrinka. "Daar ging ik sowieso vanuit. Ik weet dat ik een lastig spel heb als ik agressief ben en goed serveer."

"Ik ging er ook niet vanuit dat hij zijn beste tennis ging spelen. Ik heb mezelf in positie gebracht om te winnen, maar het lukte net niet. Uiteindelijk laat hij dan ook zijn klasse zien."

"Een game waarin ik net wat minder speel staat hij er meteen. Het is heel simpel. Ik heb gewoon een goede pot gespeeld, hij staat niet voor niets vierde van de wereld, maar ik weet dat ik ook mijn kansjes heb gehad en dat gevoel overheerst nu wel."