Serena Williams was zeer onder de indruk van het niveau dat Roberta Vinci vrijdag haalde in de halve finale van de US Open. De Italiaanse versloeg de nummer één van de wereld in drie sets en maakte een einde aan een fraaie reeks van de Amerikaanse.

Door de nederlaag kan Williams een Grand Slam, het winnen van alle Grand Slam-toernooien in één kalenderjaar, vergeten. Daarnaast verloor ze voor het eerst in 33 wedstrijden weer eens een Grand Slam-wedstrijd.

Vinci had in de vier voorgaande partijen tegen Williams nog nooit een set gewonnen, maar bleek in New York net te sterk voor de Amerikaanse.

"Volgens mij speelde ze het beste tennis uit haar carrière. Ze is 33 en je weet dat ze ervoor gaat. Dat is erg goed van haar, dat ze ervoor blijft gaan en zo goed blijft spelen", zei Williams na afloop.

Buitenaards

"Ik denk zelfs dat het inspirerend is. Ze speelde buitenaards goed. Ze speelde zonder na te denken, alsof ze in een roes verkeerde."

Williams ontkende dat ze in New York ten onder was gegaan aan de druk. "Ik heb jullie al verteld dat ik nooit druk voel. Ik weet het niet. Ik voel nooit druk om hier te winnen."