Serena Williams hoeft in de ogen van John McEnroe niet eens de US Open te winnen om aan te tonen dat ze de beste tennisster aller tijden is.

''Serena is voor mij de beste speelster die ik ooit heb gezien'', zegt de voormalige nummer één van de wereld en viervoudig US Open-winnaar tegen BBC Sport.

De 33-jarige Amerikaanse speelt vrijdag de halve finale van het Grand Slam-toernooi in New York tegen Roberta Vinci. Mocht Williams de US Open winnen, dan grijpt ze haar 22e Grand Slam-titel. De zus van Venus Williams won eerder dit kalenderjaar Roland Garros, Wimbledon en de Australian Open.

Williams kan in de voetsporen treden van Steffi Graf, die in 1988 als laatste speelster alle vier de Grand Slam won in hetzelfde jaar.

''We kijken naar een geweldige atleet en we moeten genieten van haar zolang ze nog blijft spelen. Het zou een enorm verlies zijn voor het vrouwentennis als Serena stopt", aldus McEnroe.

''Ik weet zeker dat 98 procent van de mensen in de Verenigde Staten niet weten wie de andere drie halve finalisten zijn."

De eerste halve finale gaat vrijdag vanaf 17.00 uur Nederlandse tijd tussen Simona Halep en Flavia Pennetta. Later zal Williams in actie komen tegen Vinci.