Roger Federer vindt het moeilijk om in te schatten wat de kracht van John Isner is, zijn tegenstander in de vierde ronde van de US Open.

De Zwitser, vijfvoudig eindwinnaar in New York, bereikte die vierde ronde zaterdag door in drie sets af te rekenen met de Duitser Philipp Kohlschreiber. Isner versloeg de Tsjech Jiri Vesely.

"Ik weet niet precies wat ik kan verwachten. We hebben nog niet heel vaak tegen elkaar gespeeld", blikte Federer vooruit naar de partij tegen de lange Amerikaan. "Dat was misschien eens in de twee jaar."

Desondanks weet Federer wat het sterke punt van zijn opponent is. "Hij heeft kracht. Doordat hij zo lang is, kan hij onmogelijke hoeken slaan. En hij heeft ook een goede tweede service."

Volgens de 34-jarige Federer is het in zijn voordeel dat er drie sets gewonnen moeten worden. "Dan heb je wat meer tijd, hoewel Isner het drie, vier of vijf sets vol kan houden om geweldig te serveren. Het wordt zwaar."

Tegen Kohlschreiber verloor de Zwitser overigens voor het eerst dit toernooi en voor de eerste keer sinds de Wimbledon-finale van half juli tegen Novak Djokovic een servicegame.