Hoewel Rafael Nadal vrijdag al in de derde ronde van de US Open werd uitgeschakeld door Fabio Fognini, keek de Spanjaard redelijk tevreden terug op het toernooi.

De voormalige wereldranglijstaanvoerder gaf tegen Fognini een 2-0 voorsprong in sets uit handen en leed pas zijn tweede nederlaag in 23 wedstrijden op de US Open. Bovendien kwam er door het verlies een einde aan een opmerkelijke reeks van Nadal. Hij wist de afgelopen tien jaar in een seizoen altijd minimaal een Grand Slam-toernooi te winnen.

"Dat betekent alleen maar dat ik geweldig gepresteerd heb de afgelopen tien jaar", reageerde Nadal na de wedstrijd toen hij met de statistiek geconfronteerd werd.

De Spaanse nummer acht van de wereld stelde dat hij tevreden was over zijn spel, maar dat Fognini net wat beter was. "Hij speelde fantastisch. Het was geen wedstrijd die ik heb verloren, zelfs als ik mogelijkheden had gehad. Het was een duel dat hij heeft gewonnen."

Zenuwen

"Dat moet ik accepteren. Ik ben niet blij dat hij beter speelde dan ik, maar dat is wat er gebeurd is. ik speelde een goede wedstrijd. Het was alleen niet genoeg."

Nadal had in New York het gevoel dat hij in betere vorm stak dan in de voorgaande maanden. "Vanwege de zenuwen en de angst die ik had, kon ik me lange tijd niet goed focussen tijdens een wedstrijd. Ik was niet in staat om te vechten op de baan, zoals ik nu wel deed. Dat is dus een verbetering. Dat beschouw ik als iets positiefs en ik weet wat ik moet doen. Ik ga eraan werken."