Novak Djokovic verloor ook in de derde ronde van de US Open nog geen set, maar moest toegeven dat hij het behoorlijk lastig had met de Italiaan Andreas Seppi.

De als eerste geplaatste Serviër won met 6-3, 7-5, 7-5 en bleef zo zonder setverlies in New York, maar dat had volgens de winnaar van 2011 ook heel anders uit kunnen pakken.

"Hij speelde een erg goede partij en ik kreeg het nog benauwd", beaamde de 28-jarige Djokovic na afloop van de driesetter. "Het had beide kanten op gekund."

Er was de mondiale nummer één veel aan gelegen om de klus binnen drie sets te klaren. "Ik verzuimde het te beslissen op 5-4, maar daarna was ik weer gefocust op de juiste momenten. Al met al waren het drie erg, erg zware sets. Ik ben vooral heel blij dat ik het gered heb."

Perfectionisme

Desondanks blijft de Serviër zelfkritisch en ziet hij nog ruimte voor verbetering. "Iedereen is een beetje perfectionistisch. Sommige dingen had beter gekund. Maar zoals gezegd: winst is winst."

Djokovic trof met Seppi geen eenvoudige opponent, zoals hij vooraf al verwachtte. "Ik kon hem niet onderschatten, hij staat niet voor niets in de top 25 van de wereld."

"Hij deinst er niet voor terug om in een groot stadion het beste uit zichzelf te halen tegen grote spelers. Eerder dit jaar won hij nog van Roger Federer op de Australian Open. Hij is gewoon een goede speler en daarom is het een prima overwinning."