Jean-Julien Rojer heeft op de US Open de tweede ronde bereikt van het dubbelspel.

De Nederlander rekende vrijdag met zijn Roemeense partner Horia Tecau in amper drie kwartier af met de Duits-Oostenrijkse combinatie André Begemann/Oliver Marach.

De nummers drie van de plaatsingslijst stonden slechts drie games af: 6-2 en 6-1. Rojer trof Marach onlangs ook al met succes in de Davis Cup, toen met Robin Haase aan zijn zijde.

Haase dubbelde met de Oostenrijker Julian Knowle maar is na één ronde klaar. Zij waren niet opgewassen tegen de als zevende geplaatste Spanjaarden Marcel Granollers en Marc Lopez: 3-6 en 2-6. Die stand prijkte al na minder dan vijf kwartier op het scorebord.

Krajicek

Michaëlla Krajicek plaatste zich met de Tsjechische Barbora Strycova voor de derde ronde van het dubbelspel op Flushing Meadows.

Het Amerikaans-Chinese koppel Vania King/Zgeng Saisai bood behoorlijk tegenstand maar vormde toch geen serieuze bedreiging. Het kreeg slechts twee breekpunten, die niet werden benut: 6-3 en 6-4.

De kans is groot dat Krajicek en Strycova, als dertiende geplaatst, op weg naar de kwartfinale de geroutineerde Martina Hingis moeten verslaan. De Zwitserse en haar Indiase partner Sania Mirza zijn favoriet voor de titel.

Kiki Bertens bereikte met haar Zweedse partner Johanna Larsson eveneens de derde ronde. Ze waren in twee sets te sterk voor de zusjes Ljoedmila en Nadija Kitsjenok uit Oekraïne (7-6 (4) en 6-4).