Robin Haase stelde donderdag na afloop van zijn nederlaag in de tweede ronde van de US Open tegen Richard Gasquet dat er meer had ingezeten.

De 28-jarige Hagenaar ging in vier sets (6-4, 3-6, 6-7 (4) en 4-6) onderuit tegen de als twaalfde geplaatste Fransman.

"Ik baal hier erg van. Het was een goede wedstrijd die ook mijn kant op had kunnen vallen", aldus de mondiale nummer 78 na afloop.

"Het verschil tussen ons was erg klein, dat zie je ook wel aan de score. Ik domineerde in het begin de partij, totdat hij in de tweede set beter ging spelen. Ik kreeg toen ook steeds minder vat op zijn service."

Haase kwam in de eerste set niet in de problemen tijdens zijn opslagbeurten. Dat veranderde in de tweede set. 

"Gasquet begon toen ook steeds betere returns te slaan. Daardoor ging ik juist wat minder serveren, omdat ik meer risico moest nemen. Het was ook niet vol te houden, zo goed als ik serveerde in de eerste set."

Cruciaal in de partij was de tiebreak in de derde set. Haase begon daar slecht aan. "Ik deed de juiste dingen, maar vervolgens maakte ik twee fouten op rij. Daar had ik in ieder geval op 1-1 moeten staan in plaats van 2-0 achter."

Hoewel hij tevreden was over zijn spel, overheerst bij Haase de teleurstelling. "Ik neem uit deze partij heel veel positieve dingen mee, alleen op dit moment interesseert me dat weinig. Ik had gewoon graag nog een partij willen spelen hier."

Niveau vasthouden

De Hagenaar hoopt het niveau dat hij liet zien tegen Gasquet en de in de eerste ronde tegen Dustin Brown de komende tijd vast te kunnen houden. 

"Als ik zo blijf spelen, ben ik heel erg blij. Ik heb dit niveau het afgelopen jaar al vaak laten zien, maar soms moet je ook een beetje geluk hebben met de loting. Tegen de nummer 28 van de wereld was het vandaag misschien wel genoeg geweest, maar tegen de nummer twaalf kom ik dan net tekort."

Haase komt vrijdag nog in actie in het dubbelspel op de US Open met zijn partner Julian Knowle. Het Nederlands/Oostenrijkse duo speelt dan in de eerste ronde tegen de als zevende geplaatste Spanjaarden Marcel Granollers en Marc Lopez. 

De eerstvolgende partij in het enkelspel van Haase zal zijn tijdens de Davis Cup-ontmoeting met Zwitserland van 18 tot en met 20 september in Genève. 

Het Nederlandse Davis Cup-team strijdt dan met het team van Roger Federer en Stan Wawrinka om een plaats in de wereldgroep.