Robin Haase is er donderdag niet in geslaagd voor het eerst in zijn loopbaan de derde ronde te bereiken van de US Open. De Hagenaar ging in New York in vier sets onderuit tegen de Fransman Richard Gasquet: 6-4, 3-6, 6-7 (4) en 4-6.

Haase begon goed aan het duel op baan vijf. De mondiale nummer 78 dicteerde het spel en plaatste al in de openingsgame een break. Hij behield die voorsprong en pakte de eerste set met 6-3.

Gasquet, nummer twaalf van de wereldranglijst, vocht zich in de tweede set terug in de partij. De Fransman ging beter serveren en wist bij 5-3 door de opslag van Haase te gaan. Een game later bracht hij de stand op 1-1 in sets.

In de derde set plaatsten Haase en Gasquet beiden een break, waardoor een tiebreak de beslissing moest brengen. Daarin begon Haase slecht. 

Hij verloor de eerste vier punten, waarvan twee door onnodige fouten, en kon die achterstand niet meer ongedaan maken. Gasquet won de tiebreak met 7-4 en kwam 2-1 in sets voor.

Kleine verschillen

In de vierde set waren de verschillen tussen beide spelers opnieuw klein. Gasquet plaatste bij 4-3 in een game met veel lange rally’s een break, maar Haase wist daarna direct terug te breken.

Twee gemiste forehands van Haase en een winner met zijn forehand brachten Gasquet op 5-4 alsnog de winst. De wedstrijd duurde ruim 2,5 uur.

Het was voor de 28-jarige Nederlander de tweede keer dat hij de tweede ronde bereikte op de US Open. Ook in 2011 behoorde hij tot de laatste 64 in New York.