Kiki Bertens is er woensdag op de US Open niet in geslaagd om te stunten tegen Serena Williams. De Amerikaanse titelverdedigster was in de tweede ronde in twee sets te sterk: 7-6 (5) en 6-3.

De 23-jarige Bertens gaf de tien jaar oudere Williams wel goed partij en kreeg vooral in de eerste set kansen. Haar harde service vormde een stevige basis voor serieuze tegenstand.

In de derde game plaatste de mondiale nummer 110 zelfs de eerste break van de wedstrijd. Ze behield haar voorsprong en mocht op 5-4 serveren voor de set, maar uitgerekend op dat moment haperde haar opslag.

In de tiebreak kreeg Bertens een kans de set alsnog naar zich toe te trekken. Ze nam een 4-0 voorsprong, maar wist het opnieuw niet af te maken: 7-5. De frustratie was vervolgens zichtbaar bij Bertens, die haar racket op de grond smeet.

Beste prestatie

In de tweede set leek Williams, die jaagt op haar vierde Grand Slam van 2015, snel orde op zaken te stellen. Ze brak Bertens naar 2-1. De Nederlandse maakte echter meteen gelijk. Met twee nieuwe breaks verzekerde de nummer één van de wereld zich daarna van een plek in de derde ronde.

In die derde ronde treft Williams haar landgenote Bethanie Mattek-Sands. Bertens, die zich via de kwalificaties plaatste voor het hoofdtoernooi, evenaarde met haar plek in de tweede ronde haar beste prestatie in New York uit 2012.

Door de uitschakeling van Bertens is Robin Haase de enige overgebleven Nederlander in het enkelspel. Hij neemt het donderdag in de tweede ronde op tegen de als twaalfde geplaatste Fransman Richard Gasquet.