Oud-winnaars Marin Cilic, Novak Djokovic en Rafael Nadal hebben woensdag zonder setverlies de derde ronde van de US Open bereikt.

De Kroatische titelverdediger, die dit jaar op Flushing Meadows als negende is geplaatst, stond tegen de Rus Evgeni Donskoi geen set af. Het werd 6-2, 6-3 en 7-5. 

De partij duurde een kleine twee uur. Cilic produceerde daarin negentien aces, zijn opponent slechts twee.

De 26-jarige Cilic vervolgt het Grand Slam-toernooi in New York tegen Michail Koekoesjkin, die woensdag afrekende met Grigor Dimitrov. 

De Kazak was in vijf sets (6-3, 7-6, 2-6, 4-6 en 6-4) te sterk voor de Bulgaarse nummer zeventien van de plaatsingslijst.

Djokovic

Djokovic ontdeed zich in drie sets van de Oostenrijker Andreas Haider-Maurer: 6-4, 6-1 en 6-2. Net als zijn partij in de eerste ronde kreeg de nummer één van de wereld geen enkel breakpunt tegen.

In de strijd om een plek bij de laatste zestien neemt Djokovic het op tegen de als 25e geplaatste Andreas Seppi. De Italiaan zette Tejmoeraz Gabasjvili uit Rusland met 3-6, 6-3, 7-6 (3) en 6-1 opzij.

Djokovic won de US Open in 2011 en was liefst vier keer verliezend finalist.

Nadal

Nadal, die de US Open in 2010 en 2013 won, was in de tweede ronde te sterk voor Diego Schwartzman: 7-6 (5), 6-3 en 7-5.

De Spaanse nummer acht van de wereld stond in de derde set een break achter, maar trok de partij toch in straight sets naar zich toe.

In de derde ronde treft de 29-jarige Nadal de Italiaan Fabio Fogini, die als 32e geplaatst is. Hij versloeg woensdag de Uruguayaan Pablo Cuevas met 6-3, 6-4 en 6-4.

Federer

Roger Federer had weinig moeite met de Belgische tennisser Steve Darcis in de tweede ronde. Na drie sets en in amper anderhalf uur was de wedstrijd afgelopen: 6-1 6-2 6-1.

De Zwitserse nummer twee van de wereld gunde Darcis weinig plezier in het Amerikaanse toernooi. Van de 19 keer dat Federer op break point kwam, wist hij zeven keer het punt te winnen. Federer heeft in New York al vijf keer op rij de US Open gewonnen, al was de laatste keer in 2008.