De loopbaan van Mardy Fish is voorbij. De 33-jarige Amerikaan sloot zijn carrière af op de US Open en verloor daar woensdag in de tweede ronde in vijf sets van de Spanjaard Feliciano Lopez (2-6, 6-3, 1-6, 7-5 en 6-3).

In 2011 was Fish nog de nummer zeven van de wereld, waarna hij mede door blessures de laatste jaren ver terugviel. Bovendien kampte hij enige tijd met hartproblemen.

Vorige maand boekte Fish, die de nummer 581 is van de wereldranglijst, in Cincinnati pas zijn eerste zege van dit jaar. Hij verraste de Serviër Viktor Troicki, die de mondiale nummer 22 is.

In de eerste ronde van de US Open volgde maandag een nieuwe zege. De nummer twee van de Olympsiche Spelen van 2004 in Athene was in drie sets te sterk voor de Italiaan Marco Cecchinato.

Kramp

Woensdag tegen de als achttiende geplaatste Lopez speelde Fish opnieuw erg sterk. In de vierde set kon hij de partij op 5-4 zelfs uitserveren, maar hij slaagde daar niet in. In de beslissende vijfde set brak kramp hem op.

Na het laatste punt kreeg Fish een staande ovatie van het publiek. Zijn beste prestatie op de US Open was de kwartfinale in 2008. Ook op de Australian Open (2007) en Wimbledon (2011) kwam hij tot de laatste acht.

In totaal won Fish zes ATP-titels. Veertien keer verloor hij een finale.