Roger Federer denkt dat Zwitserland het over ruim twee weken aan zijn stand verplicht is om Nederland te verslaan in de Davis Cup.

"We mochten de ondergrond en de ballen kiezen, dus het lijkt me duidelijk dat we de grote favorieten zijn", aldus de nummer twee van de wereld.

Beide landen strijden in Genève om een ticket voor de wereldgroep. Voor Zwitserland, eindwinnaar van vorig jaar, dreigt degradatie nadat zonder Federer en Stan Wawrinka van België werd verloren.

"We hebben veel vertrouwen omdat Stan er ook weer bij is. Dan hebben we hetzelfde team als vorig jaar en dat was een winnend team."

"We spelen bovendien in dezelfde Arena als waar we de finale toen bereikten. Ik kijk er heel erg naar uit en houd ervan om in Zwitserland te spelen."

US Open

Federer bereikte dinsdag opvallend eenvoudig de tweede ronde van de US Open door Leonardo Mayer in drie sets te verslaan. De vijfvoudig winnaar in New York lijkt klaar om ver te komen.

"Ik was wat nerveus voor mijn eerste partij, maar voel me nu goed. Ik had de perfecte voorbereiding met mijn winst in Cincinnati en alles ziet er eigenlijk goed uit."