De Amerikaanse Coco Vandeweghe heeft maandag bij de US Open opzien gebaard door een interview te geven tijdens haar partij uit de eerste ronde tegen landgenote Sloane Stephens.

De 23-jarige Vandeweghe stond na winst van de eerste set toe dat ESPN-commentator en oud-tennisster Pam Shriver haar op de baan kort een paar vragen stelde.

"Pam heeft het me voor de wedstrijd zelf uitgelegd", vertelde de nummer 45 van de wereld na haar zege op de als 29e geplaatste Stephens (6-4 en 6-3) over hoe haar primeur tot stand kwam.

"Ze zou op de baan komen tussen twee sets in en me twee vragen stellen. Als ik niet wilde dat ze zou komen, dan kon ik haar dat op elk moment laten weten. Maar ik gaf haar toestemming en daarna gebeurde het."

"Ik heb eerlijk gezegd geen idee meer wat ik verteld heb", vervolgde Vandeweghe. "Ik weet niet eens meer wat Pam me vroeg."

Risico

Het is normaal in het tennis dat spelers of speelsters ná een wedstrijd een paar vragen beantwoorden op de baan, maar een interview tijdens een partij komt nooit voor.

"Mijn eerste gedachte was ook dat het een afleiding zou zijn", aldus Vandeweghe. "Maar er zijn een heleboel afleidingen tijdens een tenniswedstrijd. Als je die niet aan de kant kan schuiven, dan moet je daar zeker aan werken."

Het interview van de Amerikaanse zorgde voor verwondering bij andere tennissers in New York. "Ik ben van de oude stempel, dus ik weet niet of ik het ook zou doen", aldus Serena Williams na haar eigen zege in de eerste ronde. "Maar ik vond het zeer interessant."

Volgens de nummer één van de wereld bij de mannen Novak Djokovic was het interview van Vandeweghe het belangrijkste gesprek in de kleedkamers op Flushing Meadows.

"Het zal interessant zijn om te zien of iemand zal accepteren om nu hetzelfde te doen", zei de Serviër. "Ik zal het in ieder geval niet doen tijdens dit toernooi. Maar wie weet wat er in de toekomst gebeurt?"