Kiki Bertens heeft zich maandag geplaatst voor de tweede ronde van de US Open. De Wateringse knokte zich tegen Mirjana Lucic-Baroni knap terug van een achterstand: 3-6, 6-4 en 6-2.

De 23-jarige Bertens drong voor de tweede keer in haar loopbaan door tot de tweede ronde in New York. Dat lukte haar eerder alleen in 2012.

De nummer 109 van de wereld plaatste zich via de kwalificaties voor het hoofdtoernooi van de US Open en doet voor het vierde jaar op rij mee aan het laatste Grand Slam-toernooi van het jaar.

Bertens kende tegen de Kroatische Lucic-Baroni een matige start, maar knokte zich terug in de wedstrijd. Ze kwam tegen de nummer 48 van de wereld zelfs met 5-0 voor in derde set. 

Lucic-Baroni wist nog twee games te winnen, maar na ruim anderhalf uur stapte Bertens als winnares van de baan.

Williams

Ze treft in de tweede ronde Serena Williams. De als eerste geplaatste Amerikaanse nam het in de eerste ronde op tegen Vitalia Djatsjenko uit Rusland. De Russin stond met 0-6 0-2 achter toen ze op moest geven met een beenblessure.

De 33-jarige Williams is in eigen land op jacht naar haar vierde Grand Slam-zege van het jaar. Ze was eerder de beste bij de Australian Open, Roland Garros en Wimbledon.

Robin Haase, de enige Nederlander in het hoofdtoernooi bij de mannen, speelt dinsdag in de eerste ronde tegen de Duitser Dustin Brown.