Nick Kyrgios is geschrokken van alle commotie die zijn opmerking aan het adres van Stanislas Wawrinka heeft veroorzaakt. De Australiër denkt er echter niet over om zich anders op te stellen op de tennisbaan.

De 20-jarige Kyrgios haalde zich de woede van de tenniswereld op zijn hals met zijn opmerking aan het adres van Wawrinka tijdens hun onderlinge partij.

''(Thanasi) Kokkinakis heeft het met je vriendin gedaan. Sorry dat ik je dat moet vertellen, vriend'', mompelde hij op de baan in Montreal. Een microfoon pikte de opmerking op.

Hij kreeg vanwege zijn belediging een voorwaardelijke schorsing van zes maanden en een boete van 25.000 dollar (21.500 euro).

"Ik heb Wawrinka persoonlijk en publiekelijk mijn verontschuldigingen aangeboden. Ook heb ik mijn excuses gemaakt aan Donna (Vekic), zij het niet persoonlijk, maar via wederzijdse contacten", liet Kyrgios maandag weten.

Wawrinka ontkende anderhalve week geleden nog dat Kyrgios zijn excuses had aangeboden.

Les geleerd

De Australiër stelt wel geleerd te hebben van de rel. "Ik had niet gedacht dat er zoveel over gezegd en geschreven zou worden. Ik moet er maar van leren. Ik zou het natuurlijk niet nog een keer doen, maar ik schaam me er zeker niet voor."

"Ik verdiende het om gestraft te worden. Ik ben nog jong. De ATP heeft aangegeven dat ze beter gaan letten op dit soort dingen. Ik heb mijn les zeker geleerd."

Volgens Kyrgios zal hij zich vanwege de straf niet anders gaan gedragen op de baan. "Ik weet dat ik mezelf onder controle moet houden en mij moet gedragen. Maar ik ga mijn emoties niet helemaal onderdrukken. Ik wil gewoon mezelf zijn."

Kyrgios speelt dinsdag in de eerste ronde van de US Open tegen Andy Murray.