Robin Haase stuit in de eerste ronde van de US Open op Dustin Brown. De Duitser verraste tijdens de laatste editie van Wimbledon met een zege op Rafael Nadal in de tweede ronde.

Brown staat op dit moment 84e op de wereldranglijst. Hij staat vijf plaatsen lager dan Haase, die als enige Nederlander zeker is van deelname aan de US Open.

Kiki Bertens kan nog via de kwalificatie het hoofdtoernooi bereiken. Ze versloeg de Amerikaanse Robin Anderson in de eerste ronde van het kwalificatietoernooi (6-2 en 6-4).

Bertens is nog twee overwinningen verwijderd van het hoofdtoernooi. Eerder werden Thiemo de Bakker, Igor Sijsling, Cindy Burger, Richel Hogenkamp en Lesley Kerkhove uitgeschakeld in de kwalificatie.

Djokovic

De nummer één van de wereld, Novak Djokovic, neemt het in de eerste ronde op tegen de Braziliaan João Souza. Roger Federer, als tweede gerangschikt, treft de Argentijn Leonardo Mayer.

Marin Cilic, die het toernooi vorig jaar verrassend won, is als negende geplaatst op Flushing Meadows en neemt het op tegen een qualifier.

In het vrouwentoernooi is titelverdedigster en zesvoudig winnares Serena Williams gekoppeld aan de Russische Vitalia Dijatsjenko. De Roemeense Simona Halep is als tweede geplaatst en treft Marina Erakovic uit Nieuw-Zeeland.